Business Hi-Tech

Neogen: in doua luni ne vom retrage din trafic.ro

18.07.2007, 19:42 18

Compania Neogen, care detine cel mai vizitat portal web din Romania, se va retrage din sistemul de monitorizare a numarului de vizitatori de pe Internet trafic.ro, a declarat pentru ZF Calin Fusu, director general si actionar al Neogen.
Retragerea va fi realizata in momentul in care va deveni functional noul sistem de masurare a traficului realizat de Biroul Roman de Audit al Tirajelor (BRAT) si compania germana Spring, furnizorul solutiei tehnice.
Sistemul va masura cele aproximativ 150 de site-uri inscrise pana acum in Studiul de Audienta si Trafic Internet (SATI). "Vom iesi din trafic.ro in momentul in care apare studiul Brat, adica intr-o luna - doua, pentru ca trafic.ro e detinut de un jucator al pietei online (Netbridge), deci nu poate fi folosit ca indicator obiectiv al pietei. Cred ca vor urma retrageri multiple odata cu lansarea studiului Brat", a adaugat Fusu.
Pana in prezent s-au mai retras din trafic.ro site-urile locale de download software softpedia.com si soft32.com.
Neogen a revenit in cursul zilei de luni pe primul loc in topul celor mai vizitate site-uri locale, cu 780.300 de vizitatori in sapte zile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels