Business Hi-Tech

Nikon taie cu 70% estimarile privind profitul

05.02.2009, 18:05 21

Nikon, al doilea mare producator de aparate foto din lume, si-a redus estimarile privind profitul pentru anul fiscal care se va incheia in martie, din cauza scaderii cererii si a intaririi yenului. Compania estimeaza ca profitul net va scadea cu 68%, la 267 de milioane de dolari, in timp ce veniturile ar putea scadea cu 10%.

Anuntul Nikon nu este o surpriza in conditiile in care si mult mai puternicul sau rival, Canon, si-a revizuit estimarile pe fondul prabusirii vanzarilor, provocata de recesiunea globala, scrie Bloomberg. Canon a anuntat la finele lunii ianuarie ca se asteapta ca profitul sau net sa atinga cel mai scazut nivel din ultimul deceniu.
Actiunile Nikon au scazut anul trecut cu 73%, in timp ce indicele Nikkei al bursei din Tokio a pierdut in acelasi interval 42%.
Vanzarile globale de camere foto digitale vor scadea cu aproximativ 11% in acest an, estimeaza Institutul de cercetare Daiwa.
Anul trecut s-au vandut peste doua mii de miliarde de camere foto pe plan global, conform aceleiasi surse.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels