Business Hi-Tech

Nistoran, şeful Evolio: Telefoanele au ajuns la 60% din business

Liviu Nistoran, CEO şi proprietar al Televoice Grup. Foto: Victor Ciupuliga

Liviu Nistoran, CEO şi proprietar al Televoice Grup. Foto: Victor Ciupuliga

Autor: Adrian Seceleanu

15.05.2015, 00:07 346

Piaţa de tablete PC a scăzut cu 20% din punct de vedere valoric în primul trimestru, la 18 mil. euro, iar pe unele segmente - unde principalii jucători sunt companiile locale, declinul a fost şi mai puternic, pe fondul competiţiei dure pe preţ.

„Primul trimestru a marcat aproape o prăbuşire a pieţei de tablete, mai ales pentru brandurile din categoria B“, a declarat pentru ZF Liviu Nistoran, CEO şi proprietar al Televoice Grup, companie care vinde diferite tablete, telefoane şi GPS-uri sub brandul Evolio, cu afaceri de 5 mil. euro în 2014.

Una dintre cele mai lovite categorii de tablete a fost cea cu ecrane de 7 inchi, care anul trecut a reprezentat categoria principală de pe piaţă, conform lui Nistoran. „Pentru noi, jucătorii locali, problema a fost şi mai puternică - estimez că piaţa producătorilor locali a scăzut cam cu 30%.“

În aceste condiţii, compania se va concentra pe smartphone-uri, care rămân pe creştere. „Este supapa noastră de supravieţuire. În primul trimestru smartphone-urile au ajuns la o pondere de 60% în business”, explică Nistoran.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO