Business Hi-Tech

Noua generaţie de iPhone-uri este un cadou pentru producătorii de accesorii

Noua generaţie de iPhone-uri este un cadou pentru...

Autor: Ioana Nita

12.09.2016, 00:00 1554

Noua generaţie de telefoane Apple – iPhone 7 şi iPhone 7 Plus nu mai dispune de portul audio standard pentru căşti –  de tip “jack”, ceea ce reprezintă o oportunitate de business pentru producătorii de accesorii pentru smartphone-uri care vor încerca să le ofere utilizatorilor soluţii alternative, scrie portalul theverge.com. 

Gigantul american Apple a decis să elimine mufa de tip “jack” pentru căştile normale, lansând în schimb un model de căşti wireless, numite AirPods, care nu sunt însă incluse în cutie la achiziţia unui iPhone 7. 

Acestea se comercializează separat la preţul de circa 160 de dolari. Utilizatorii care vor să folosească căştile normale găsesc în cutie un adaptor, însă acesta se introduce în mufa pentru încărcare, ceea ce înseamnă că aceştia nu pot folosi căştile şi încărca bateria telefonului în acelaşi timp. Astfel, decizia Apple de a elimina portul audio creează o serie de probleme pentru utilizatori, care se transformă însă în oportunităţi de business pentru producătorii de accesorii pentru telefoane mobile. Aceştia vor găsi soluţii pentru a le pune la dispoziţie utilizatorilor Apple o serie de adaptoare şi “dongle”-uri. 

În plus, producătorii de accesorii vor introduce pe piaţă şi noi huse pentru modelele iPhone 7, dat fiind că deşi acestea au aceleaşi dimensiuni ca generaţia anterioară, camera foto este diferită, Apple echipând noile terminale cu o cameră foto duală. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO