Business Hi-Tech

Orange: În cel mai rău caz, după evaluare, am putea decide să vindem în România

Orange: În cel mai rău caz, după evaluare, am putea decide să vindem în România

Stephane Richard, CEO France Telecom - Orange

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

04.05.2011, 16:14 4439

Susţinând că relatările dinpresa românească în privinţa intenţiilor grupului France Telecom dea-şi evalua operaţiunile din Austria, Belgia şi România au fost"lipsite de acurateţe", filiala locală a grupului a transmis înaceastă după amiază un text în limba română, reprezentând poziţiaoficială a companiei franceze în legătură cu acestsubiect.

"În momentul de faţă grupul FranceTelecom-Orange nu plănuieşte să îşi vândă operaţiunile dinRomânia", începe textul transmis de Orange România. "Evaluareastrategică a portofoliului deţinut de către grup nu este ooperaţiune nouă şi a mai fost menţionată de către Stephane Richard,CEO France Telecom - Orange, în luna februarie, la prezentarearezultatelor financiare pe 2010. Acesta a declarat că grupul vaface o analiză a portofoliului activelor pentru a-şi optimizaperformanţa operaţională şi a aduce un plus de valoare în fiecareţară. Conducerea grupului are responsabilitatea de a face astfel deevaluări periodic, dar nu la intervale clar stabilite".

Grupul France Telecom susţine că,după evaluare, "în cel mai rău caz", compania are diferite opţiuniîn faţă, care nu se limitează la vânzarea completă a companiei. "Încel mai rău caz, în urmă acestei evaluări s-ar putea lua decizia dea vinde operaţiuni, însă, în acelaşi timp, evaluarea ar putea stala baza unor proiecte de consolidare (cum ar fi, de exemplu,joint-ventureul în Marea Britanie, propunerea de fuziune dinElveţia sau proiectele de folosire în comun a reţelei înPolonia/Austria). Cu toate acestea, în momentul de faţă nu s-a luatnicio decizie de a vinde sau de a ne consolida operaţiunile de penicio piaţă europeană şi nici nu avem un astfel de proiect în cursde implementare".

În altă ordine de idei, grupulsusţine că performanţele financiare ale grupului sunt solide. "Pertotal, rezultatele financiare din anul 2010 ale ţărilor europeneconfirmă existenţa unei performanţe operaţionale solide. Conducereagrupului France Telecom - Orange îşi păstrează încrederea că acestava continuă să îşi întărească poziţia pe piaţă din Europa în aniiurmători şi va continuă să investească în fiecare ţara. Acest lucrupoate fi uşor observat din planul Conquest 2015 - strategiagrupului până în 2015 pentru Europa".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO