Business Hi-Tech

Orange Romånia extinde aria de acoperire a tehnologiei EDGE

28.06.2005, 17:52 36

Operatorul Orange Romånia a extins disponibilitatea tehnologiei EDGE in Constanta, Ploiesti, Craiova, Oradea, Iasi, Galati, Arad si Bacau, numarul localitatilor acoperite ajungånd la 12.

Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca si Brasov au fost primele orase unde Orange Romånia a lansat tehnologia EDGE (Enhanced Data for GSM Evolution).

EDGE este o tehnologie numita si 2,75G, ce asigura retea mobila de banda larga pentru transmisia de date la viteze mari.

Orange Romånia considera EDGE ca prima faza a dezvoltarii 3G, tehnologie pe care o va lansa in cursul anului 2006.

PÃ¥na la finele anului, operatorul intentioneaza sa asigure acoperire pentru EDGE in toate orasele resedinta de judet, iar in urmatorii doi ani aceasta va fi extinsa la 70% din populatia tarii.

Dezvoltarea retelei 3G se va desfasura progresiv si concomitent cu extinderea acoperirii EDGE, aceste tehnologii completåndu-se reciproc. EDGE permite utilizarea serviciilor multimedia de generatia a treia, cum ar fi accesul la Internet de banda larga, primirea si trimiterea de imagini digitale, clipuri video, fotografii si fisiere muzicale la o viteza de trei ori mai mare decåt prin intermediul GPRS.

Pe ansamblul lui 2004, operatorul a raportat incasari de 624 milioane de euro si un profit operational inainte de cheltuielile de depreciere si amortizare de 335 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO