Business Hi-Tech

Plus GSM: vanzarile online ne cresc afacerile

09.11.2007, 22:15 17

Retailerul clujean de telefonie mobila Plus GSM si-a lansat o platforma de e-commerce si estimeaza o crestere a vanzarilor cu pana la 10% in primul an de functionare. "In sectorul e-commerce se inregistreaza cresteri spectaculoase, de aceea am decis sa lansam un site de unde se pot face cumparaturi online", a afirmat Razvan Cuc, presedintele companiei Plus GSM. Site-ul va oferi clientilor si posibilitatea de a plati online.
Compania clujeana Plus GSM, partener Orange, a realizat pe primele trei trimestre din 2007 o cifra de afaceri de 9 milioane de euro, in crestere cu 23% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
"Factorii care au influentat aceasta evolutie sunt cresterea retelei cu 10 noi magazine, dintre care sase in urma achizitiei Avangarde Communication", a declarat Razvan Cuc. Pentru anul in curs, retailerul clujean estimeaza realizarea unei cifre de afaceri de 12,5 mil. euro, cu 25% mai mare fata de 2006, cand a realizat 10 mil. euro.
"Piata este aproape la saturatie, la capitolul abonamente in retelele GSM - 90% din populatie detine cel putin un abonament. Ramane piata de pre-pay si cea a telefoanelor fara abonamente", a declarat Cuc.
In opinia presedintelui companiei Plus GSM, piata de telefonie mobila a ajuns la maturitate, iar in perioada viitoare urmeaza o stagnare si o filtrare a dealerilor, dupa eficienta. "Cele mai bine vandute produse sunt telefoanele din categoria de pret 200 - 250 de lei. Suntem in negocieri pentru achizitia unui alt dealer pentru extinderea retelei si pregatim diversificarea gamei de produse si servicii", a declarat Cuc.
Din ianuarie 2008, Plus GSM va separa activitatea de distributie a produselor din gama car kit - bluetooth si navigatie, sub un nou brand, Communicar, pentru care estimeaza realizarea unei cifre de afaceri de aproximativ 1,5 milioane de euro in primul an. "Produsele din aceasta categorie de nisa au un mare potential, fiind direct influentate de piata auto, care a avut o crestere exploziva in ultimii ani", a afirmat Cuc.
Compania Plus GSM a achizitionat, anul acesta, compania Avangarde din Timisoara, pentru a-si intregi lantul de magazine in zona Arad, Timisoara si Caras-Severin. In prezent, compania Plus Gsm are 240 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO