Business Hi-Tech

Povestea LiveRail: totul a pornit de la un contract de externalizare

Autor: Adrian Seceleanu

21.07.2014, 00:07 1596

Povestea LiveRail, compania online cumpărată la începutul acestei luni de Facebook cu 500 mil. dolari, are ca punct de start un proiect de externalizare semnat între un start-up britanic care a oferit unei mici firme din Cluj-Napoca, găsită după căutări pe internet, un contract de dezvoltare a unei pagini web.

Acest contract i-a pus în legătură pe britanicul Mark Tref­garne şi pe românii Andrei Dunca şi Sergiu Biriş, iar calitatea proiectelor realizate la Cluj pentru clienţii din Marea Britanie i-a determinat pe cei trei să treacă la un nou nivel, respectiv să demareze împreună, ca parteneri, LiveRail - proiectul unei tehnologii care să permită afişarea de reclame video online.

„În perioada în care am lucrat împreună - pentru că Mark ne aducea clienţi din Londra, iar noi le realizam site-urile, şi el se ocupa de partea de contact cu clienţii - cred că i-am câştigat încrederea“, a povestit Sergiu Biriş la ZF Live.

Tehnologia LiveRail a fost iniţial testată pe platforma video locală Trilulilu, supranumită „YouTube de România“, fon­dată de asemenea de Dunca şi Biriş.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate declaraţiile lui Sergiu Biriş despre:

- începuturile colaborării cu Mark Trefgarne 

- dezvoltarea tehnologiei, mutarea sediului companiei LiveRail la Londra şi apoi la San Francisco; tranzacţia cu Facebook 

- sfaturile lui Sergiu Biriş pentru antreprenorii care vor să pună bazele unui start-up 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO