Business Hi-Tech

Primele tablete şi mobile cu sistem de operare Android 4 Ice Cream Sandwich, în octombrie?

Primele tablete şi mobile cu sistem de operare Android 4 Ice Cream Sandwich, în octombrie?

Autor: Ştefan Vrabie

13.08.2011, 18:27 875

Din moment ce iPhone 5 de la Apple este aşteptat să fie lansat cândva în septembrie sau octombrie, se pare că Google grăbeşte lansarea noii sale platforme mobile, Android 4 Ice Cream Sandwich, pentru a contracara pasul pe care îl va face Apple, scrie site-ul slashgear.com.

Google mai poate fi, de asemenea, preocupat de lansarea dispozitivelor cu sistemul de operare Ice Cream Sandwich înainte de luna noiembrie, deoarece în octombrie se împlinesc doi ani de la lansarea telefonului Motorola Droid.

Droid este considerat a fi primul telefon Android care a pus platforma Android pe harta operatorilor de telefonie mobilă şi care a fost primul pretendent serios din tabăra Google pe piaţa de comunicaţii. Cu contractele de doi ani care expiră în acea perioadă, clienţii care vor fi liberi să îşi schimbe abonamentele şi telefoanele, ar putea sări fără probleme spre noul iPhone.

Potrivit oficialilor Google, Android 4 Ice Cream Sandwich va fi o "platformă care unifică tabletele şi smartphone-urile".

În prezent tabletele folosesc ca sistem de operare Android Honeycomb în timp ce smartphone-urile rulează o altă variantă, Android Gingerbread. Odată cu Ice Cream Sandwich smartphone-urile vor primi multe dintre caracteristicile Honeycomb precum multitasking sau mai multe widget-uri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO