Business Hi-Tech

Proiectul bugetului de stat va fi pentru prima oară disponibil într-un format care permite deschiderea în Excel

Autor: Adrian Seceleanu

23.01.2013, 13:03 320

Guvernul României va publica pentru prima dată în istorie proiectul bugetului de stat pe anul 2013 într-un format electronic care le va permite celor interesaţi să preia datele şi să le compare, respectiv într-un format care va permite deschiderea fişierului într-o aplicaţire precum Microsoft Excel, a declarat Radu Puchiu, consilier al primului ministru Victor Ponta.

Prima schimbare a fost aceea că bugetul de stat nu a mai fost publicat sub forma unui fişier de tip PDF care conţinea imagini, ci ca un fiăier PDF din care datele putea fi copiate. Al doilea pas este acela că bugetul de stat va fi publicat într-un format electronic de tip open data, care poate fi preluat şi accesat pentru analiză, verificări, comparaţii. Premierul Victor Ponta va oferi mai multe detalii, a spus Puchiu.

Dacă vom avea proiectul bugetului de stat într-un asemenea format vom putea avea mai multe informaţii despre destinaţiile banilor noştri, ăi vom putea face mai uşor comparaţii cu situaţia din anii preedenţi, a comentat Ovidiu Voicu, de la Fundaţia Soroş România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO