Business Hi-Tech

Radu Postolache, general manager al Qualysoft România: Salariile din piaţa IT se apropie mult şi pe alocuri chiar depăşesc salariile din unele ţări dezvoltate, ceea ce va încetini ritmul de creştere a investiţiilor în plan local, în echipe şi birouri

Radu Postolache, general manager al Qualysoft România: Sunt apreciate firmele care investesc în dezvoltarea şi retenţia oamenilor. Iar cel mai mult cred că oamenii apreciază transparenţa şi corectitudinea.

Radu Postolache, general manager al Qualysoft România: Sunt apreciate firmele care investesc în dezvoltarea şi retenţia oamenilor. Iar cel mai mult cred că oamenii apreciază transparenţa şi corectitudinea.

Autor: Alexandra Cepăreanu

13.10.2022, 18:00 298

„Mă aştept, totodată, la o dependenţă tot mai mare între creşterile financiare şi creşterile manifestate prin competenţe noi şi din ce în ce mai înalte“ „Practic, salariul va creşte dacă ştii să duci la bun sfârşit proiecte mai complexe şi dacă îţi îmbunătăţeşti cunoştinţele şi abilităţile.”

Salariile din piaţa de IT&C din România au continuat să crească în ultimii doi ani, motorul fiind reprezentată de proiectele internaţionale disponibile în care tot mai mulţi specialişti români sunt implicaţi – lucrând de la distanţă, dar şi de procesul de convergenţă între salariile locale şi cele practicate pe pieţele de desfacere a serviciilor şi produselor IT dezvoltate pe piaţa naţională, a spus într-un interviu pentru ZF Radu Postolache, general manager al companiei de servicii software Qualysoft România şi head of CDS (IT Consulting & Development Services) în cadrul Qualysoft Group.

„Această creştere înseamnă că resursa umană din România este în continuare apreciată. Însă, salariile deja se apropie mult şi pe alocuri chiar depăşesc salariile din unele ţări dezvoltate, fapt care va încetini ritmul de creştere a investiţiilor în plan local, în echipe şi birouri din România. Mă aştept totodată la o dependenţă tot mai mare între creşterile financiare şi creşterile manifestate prin competenţe noi şi din ce în ce mai înalte. Practic, salariul va creşte dacă ştii să duci la bun sfârşit proiecte mai complexe şi dacă îţi îmbunătăţeşti cunoştinţele şi abilităţile”, a spus Radu Postolache.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO