Business Hi-Tech

RCS&RDS aduce clarificări legate de acordul cu Vodafone: datele în roaming - gratuite până în septembrie, în limita a 100 MB pe lună

RCS&RDS aduce clarificări legate de acordul cu Vodafone:...

Autor: Adrian Seceleanu

21.07.2014, 16:58 24811

Compania RCS&RDS, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de comunicaţii, a publicat luni, pe pagina web proprie, noi informaţii despre condiţiile în care clienţii serviciilor sale de telefonie mobilă pot avea acces la reţeaua Vodafone în zonele în care reţeaua Digi Mobil nu are acoperire, pe baza contractului de roaming naţional semnat între cei doi operatori în luna aprilie a acestui an.

Informaţiile de pe pagina web a RCS&RDS confirmă oficial existenţa unei limite de 100 MB pe lună în utilizarea serviciilor de net mobil furnizate înafara reţelei Digi Mobil, prin intermediul infrastructurii Vodafone, despre care compania afirmă acum că ar fi oferit în mod suplimentar faţă de traficul inclus în abonamentul sau extraopţiunea clienţilor Digi Mobil.

Clienţii Digi Mobil au reclamat în ultimele zile impunere acestor limite. Iniţial, RCS&RDS nu a precizat decât că din iulie clienţii vor avea acces şi la serviciile de date în roaming (prin reţeaua Vodafone) fără a informa asupra unor eventuale limite sau necesitatea de a plăti pentru a folosi internetul în roaming.

Informaţiile actualizate de pe pagina web a RCS&RDS sună astfel: “Acum îţi oferim internet mobil şi în roaming naţional. Poţi utiliza acum Digi Net Mobil la nivel extins, naţional! Primeşti 100 MB / lună pentru date în roaming naţional, pe care îi poţi utiliza gratuit până la 30 septembrie 2014”.

După depăşirea acestei limite accesul la net al clienţilor Digi Mobil prin reţeaua Vodafone este blocat, adaugă oficialii RCS&RDS “Utilizarea datelor mobile în roaming naţional se poate face în limita a 100 MB în fiecare lună (până la 30.09.14). După consumarea traficului inclus, se limitează navigarea în reţeaua de date mobile în roaming naţional. Cei 100 MB oferiţi lunar pentru utilizarea internetului mobil în roaming naţional, sunt suplimentari faţă de traficul inclus pentru internet în cadrul abonamentului de voce.  Anumite modele de telefoane necesită activarea opţiunii de date mobile în roaming.  Ofertă promoţională cu 100 MB/luna gratuit pentru internet mobil în roaming naţional este valabilă în cadrul serviciilor de telefonie mobilă şi date mobile (pe telefon) ale RCS & RDS.”

Compania aduce o serie de clarificări şi în ce priveşte categoriile de utilizatori care pot utiliza serviciile de date prin reţeaua Vodafone: “Te poţi conecta la internet în roaming naţional:  dacă ai un abonament de telefonie mobilă Digi Mobil care include internet mobil; dacă ai activată opţiunea de Date Mobile în roaming în telefonul tău (majoritatea telefoanelor au deja activată această opţiune, deci te vei conecta automat la internet în roaming naţional). Îţi oferim cei 100 MB/lună suplimentar faţă de traficul pentru internetul mobil inclus în abonamentul de voce”.

RCS&RDS face aceste clarificări în contextul în care un număr în creştere de utilizatori a solicitat companiei explicaţii în legătură cu condiţiile în care îşi pot utiliza telefoanele în zonele în care Digi Mobil nu are acoperire.ZF a scris de asemenea ieri despre acest subiect.

Noile informaţii publicate de RCS&RDS lasă însă în continuare întrebări fără răspuns: va fi limitată şi utilizarea serviciilor de voce în roaming - şi dacă da după ce criterii? Ce se întâmplă din octombrie cu serviciile de date - vor mai fi accesibile în roaming - gratuit, contra cost sau cum?

 
 
 
 

  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO