Business Hi-Tech

Retailerul GSM, Fonomat creste pe locul lasat liber de rivalii care nu fac fata crizei

16.09.2009, 18:00 29

Fonomat, retailer GSM detinut de fondul spaniol de investitiiGed Capital, a ajuns la o retea de aproape 180 de magazine la nivelnational, compania fortand cresterea pentru a ocupa locurile lasatelibere pe piata de rivalii aflati in dificultati financiare saucare au redus numarul de magazine pentru a nu intra pepierderi.

"Marea valoare strategica nu a fost pentru noi sa deschidemmagazine doar acolo unde am fi putut obtine marje mari de profitsau doar in orasele mari, ci sa fim prezenti pe piata cu o companiecu acoperire nationala. Aceasta este o valoare adaugata princomparatie cu companiile locale, care s-au concentrat mai mult peprofit", a declarat pentru ZF Miguel Peralta, CEO al Fonomat.

Printre competitorii Fonomat care si-au redus numarul demagazine se numara retelele Euro GSM si Say.

"Am finalizat proiectul de dezvoltare si avem acum 175 demagazine in 107 orase si 47 de centre comerciale", a adaugat el,mentionand ca retailerul va continua extinderea retelei.

Fonomat a inregistrat anul trecut afaceri de 28 mil. euro sieste cel mai mare partener al Orange dupa numarul de magazine -aproape 180 in prezent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels