Business Hi-Tech

Rezultatele financiare ale Facebook, pe surse

Rezultatele financiare de la Facebook, pe surse

Autor: Radu Racu

15.12.2011, 17:46 974

Business Insider publică joi rezultatele financiare de la reţeaua de socializare Facebook, obţinute de la "o sursă apropiată de registrele contabile" ale companiei.

Conform sursei, Facebook a obţinut venituri de 2,5 miliarde de dolari în primele trei trimestre ale anului, sumă care face dificilă atingerea ţintei de 4 miliarde de dolari asumată pentru tot anul 2011, notează publicaţia online. Conform Business Insider, Facebook are o ţintă de 2 miliarde de dolari pentru profitul operaţional de anul acesta, însă pe primele nouă luni datele indică câştiguri de doar 1-1,2 miliarde de dolari la această categorie.

Dacă datele sursei sunt corecte, Facebook trebuie să atragă venituri de 1,5 miliarde de dolari în T4, adică de două ori mai mult decât media trimestrială înregistrată anul acesta, şi să câştige brut circa 1 miliard de dolari în trei luni.

Business Insider notează că entuziasmul din jurul aşteptatei listări a reţelei de socializare ar putea fi exagerat, în condiţiile în care ritmul de creştere galopantă estimat pentru anul acesta nu pare să-şi găsească corespondent real în registrele contabile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO