Business Hi-Tech

Romtelecom isi continua politica agresiva pe internet, ajungand la 500.000 de clienti

Romtelecom isi continua politica agresiva pe internet, ajungand la 500.000 de clienti

Yorgos Ioannidis, CEO al Romtelecom, are ca obiectiv sa incheie anul cu peste 700.000 de clienti pe internet

24.06.2008, 20:44 25

Serviciul de acces la internet in banda larga al Romtelecom a depasit nivelul de 500.000 de clienti in luna iunie, la peste trei ani de la lansare, in luna aprilie 2005, a anuntat operatorul de telecomunicatii.
Operatorul se apropie astfel de liderul pietei, RCS&RDS, care avea in luna aprilie a acestui an 750.000 de clienti pe internet. Al treilea jucator de pe piata este UPC Romania, cu circa 210.000 de clienti.
"ClickNet a depasit in aceasta luna pragul de 500.000 de clienti, mentinand un ritm de crestere similar cu cel din anul 2007. Incepand anul precedent cu o cota de piata de aproximativ 6-7% din totalul serviciilor de internet broadband fix, ClickNet a incheiat anul 2007 cu o cota de piata de aproximativ 20%, inregistrand o crestere a numarului de clienti de peste 300%", au declarat oficialii companiei.
Operatorul va incheia in aceasta luna procesul de migrare gratuita la viteze mai mari pentru utilizatorii ClickNet, care vor atinge cel mult 20 Mbps. "Este a treia migrare gratuita la viteze mai mari de la lansarea serviciului ClickNet in anul 2005. Preturile incep de la 7,5 euro (fara TVA), pentru ClickNet 2Mbps", conform oficialilor Romtelecom.
Pentru clientii ClickNet, compania a lansat si un serviciu de telefonie prin internet (IP). Intr-o prima faza produsul permite utilizatorilor sa efectueze apeluri in orice retea nationala si internationala si sa primeasca apeluri din reteaua Romtelecom.
Serviciul este disponibil pentru toti clientii ClickNet persoane fizice, noi sau deja existenti, oferindu-le acestora un al doilea numar de voce peste linia de telefon existenta. In lunile urmatoare va fi activata si posibilitatea primirii de apeluri pentru numerele tip VoIP.
Apelurile intre abonatii VoIP din reteaua Romtelecom nu sunt taxate. Clientii VoIP Romtelecom pot efectua apeluri sau trimite SMS-uri de oriunde din tara, cu conditia sa fie conectati la internet.
Romtelecom este cel mai mare operator local de telefonie fixa, cu trei milioane de abonati.
Compania a anuntat recent ca a atins o jumatate de milion de clienti si pentru serviciul de televiziune prin satelit Dolce - una dintre cele mai bune mutari facute de operator in ultimii ani, dupa cum au declarat inclusiv reprezentanti ai competitorilor Romtelecom. Intrarea Romtelecom pe televiziune a pus in dificultate ceilalti jucatori de pe piata si a contribuit la blocarea intrarii Orange pe servicii TV printr-o noua platforma de televiziune prin satelit.
Confruntata cu un declin al veniturilor din telefonie fixa, Romtelecom a demarat o operatiune de reasezare pe piata, prin care operatorul urmareste sa-si extinda prezenta pe zona internet si multimedia. Romtelecom a inregistrat in T1 2008 pierderi de 14,2 mil. euro la venituri de 219,2 mil. euro. Compania se pregateste sa traverseze in acest an un proces de restructurare masiva, in urma caruia 2.500 din cei 12.300 de angajati vor fi disponibilizati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO