Business Hi-Tech

Să fie mai bine pe cartelă sau pe abonament?

Să fie mai bine pe cartelă sau pe abonament?

Autor: Anca Arsene-Barbulescu

27.03.2011, 13:38 72

Pe o piaţă tot mai sensibilă la preţ şi în scădere în ultimaperioadă din cauza crizei, lupta operatorilor de telefonie mobilăpentru clienţi noi pare să se mute pe frontul cartelelor preplătitecu mii de minute şi mesaje scrise incluse. Să devină oareabonamentul un serviciu de lux?

Pentru cinci euro pe lună, un abonament de telefonie mobilăoferă cel mult câteva sute de minute de convorbiri în reţea şi maipuţin de 100 de minute naţionale, la care operatorii mai adaugă deregulă alte câteva opţiuni precum minute bonus şi internet mobil,dar numai pentru o anumită perioadă limitată. Aceeaşi sumăreîncărcată lunar pe o cartela preplatită aduce mii de minute înreţea, recent fiind atins chiar pragul de 10.000 de minute într-olună, mesaje gratuite şi chiar şi minute naţionale, în unele cazurimai multe decât la abonament în funcţie de promoţia derulată deoperatori.

La prima vedere, balanţa între cele două variante ar trebui săîncline fără îndoială către cartelă. Nu se întâmplă însă aşa.Vedeţi dacă este mai bine cu cartelă saupe abonament într-o analiză BusinessMagazin pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO