Business Hi-Tech

Schimbare în acţionariatul Prime Telecom, unul dintre ultimii jucători locali independenţi din piaţa comunicaţiilor

Schimbare în acţionariatul Prime Telecom, unul dintre...

Autor: Adrian Seceleanu

12.01.2017, 00:05 1591

Antreprenorul Cristian Grigore, cel mai mare acţionar al Prime Telecom - unul dintre ultimii jucători independenţi de pe piaţa locală de telecomunicaţii, cu afaceri de 37,2 mil. lei (8,4 mil. euro) în 2015 -, şi-a majorat deţinerea în cadrul operatorului de la 59,3% la 86,3% după ce trei dintre acţionarii minoritari s-au retras din companie, conform unui document publicat în Monitorul Oficial.

Potrivit sursei citate, Marius Ionescu, Adrian Ionescu şi Maria-Carmen Pîrvu, care deţineau un pachet de aproximativ 31% din Prime Telecom, au ajuns la un acord cu Cristian Grigore şi ceilalţi acţionari minoritari privind retragerea din companie - respectiv „retragerea integrală a participaţiilor la capitalul societăţii”.

„Asociaţii Cristian Grigore, Amortoaie Silviu-Claudiu, Dulcu Gabriel, Slabu Adi-Dorin şi Ştirbu Andrei iau act de retra­ge­rea participaţiilor deţinute de asociaţii Ionescu Adrian-Nicolae, reprezentând 23,836221% din capitalul social, Ionescu Cătălin-Marius, reprezentând 6,894701% din capitalul social şi Pîrvu Maria-Carmen, reprezentând 0,492053% din capitalul social, împreună reprezentând 31,223% din capitalul social total al societăţii. Asociaţii rămaşi sunt de acord în unanimitate cu retragerea acestora din societate.” Retragerea din societate a celor trei acţionari minoritari prevede şi plata acţiunilor deţinute, suma totală fiind de un milion de euro, plătibili în 4 rate, în perioada 2016-2018.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO