Business Hi-Tech

Şeful Oracle: Am evaluat posibilitatea de a cumpăra Blackberry sau Palm

Şeful Oracle: Am evaluat posibilitatea de a cumpăra Blackberry sau Palm

Larry Ellison, directorul executiv al Oracle

Autor: Adrian Seceleanu

17.04.2012, 23:37 251

Compania americană Oracle, unul dintre cei mai mari producători de software din lume, a luat în calcul posibilitatea de a-şi construi propria platformă smartphone pentru a concura cu Google şi Apple, dar într-un final ideea a fost considerată proastă şi abandonată, după săptămâni de analize, a declarat Larry Ellison, directorul executiv al firmei de software, potrivit Reuters.

Ca parte a acestei analize interne, Oracle a luat în considerare şi achiziţia producătorului Blackberry - compania canadiană research in Motion, şi a producătorului Palm - companie care a fost achiziţionată în cele din urmă de Hewlett-Packard.

Pe de altă parte, potrivit Bloomberg, producătorul Blackberry este în discuţii pentru angajarea unei bănci de investiţii care să evalueze ce opţiuni strategice are în faţă compania.

Compania ia în calcul opţiuni precum licenţierea platformei sale software către alte companii sau atragerea unui investitor strategic, potrivit surselor citate de Bloomberg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO