Business Hi-Tech

Şeful Swatch: E greu de crezut că poţi purta un iPhone la mână

Şeful Swatch: E greu de crezut că poţi purta un iPhone...

Autor: Anca Dumitrescu

06.03.2013, 20:27 2263

"Personal, nu cred că va fi viitoarea revoluţie. Înlocuirea unui iPhone cu un terminal interactiv purtat pe mână este dificilă. Nu poţi avea un ecran uriaş", a spus şeful celui mai mare producător elveţian de ceasuri, într-o conferinţă de presă organizată pentru prezentarea rezultatelor anuale ale companiei.

În afară de dezavantajul limitelor impuse de spaţiul în care pot fi afişate informaţiile, ceasurile sunt deseori cumpărate ca bijuterii, iar oamenilor le place să le schimbe, a arătat Hayek.

Apple are o echipă de 100 de designeri care lucrează la un aparat de forma unui ceas de mână, care ar putea avea unele din funcţiile actuale ale iPhone şi iPad, au declarat luna trecută persoane din companie.

Swatch, deţinătoarea brandurilor Tissot şi Omega, a analizat mulţi ani posibilitatea de a produce ceasuri cu funcţii interactive şi a încercat să vândă un model de ceas de tipul unui telefon mobil, la începutul deceniului trecut.

În 2004, compania a format o alianţă cu Microsoft pentru ceasurile Swatch Paparazzi, care permiteau deţinătorilor să primească informaţii personalizate, precum ştiri, rezultate sportive, date meteo, horoscop şi cotaţii bursiere.

Swatch a colaborat cu Apple timp de mulţi ani în privinţa materialelor pentru produse şi tehnologie care să genereze energie din mişcare, a spus Hayek.

Brandurile Swatch şi Tissot vor continua să dezvolte ceasuri cu funcţii interactive, precum tehnologia Bluetooth, a precizat şeful companiei elveţiene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO