Business Hi-Tech

Sensiblu investeste pentru automatizarea vanzarilor

25.06.2004, 00:00 22

Lantul de farmacii Sensiblu a investit 30.000 de euro pentru a introduce in magazinele sale sistemul de vanzari directe cu ajutorul unor echipamente mobile de buzunat (palmtop).
Angajatii Sensiblu nu vor mai sta in spatele tejghelei, ci ii vor ajuta pe clienti sa aleaga produsele, avand in permanenta la indemana situatia stocului si putand sa verifice prin simpla scanare pretul produselor. De asemenea, ei pot consulta baza de date cu produsele si companiile furnizoare pentru a afla cel mai potrivit remediu pentru o anumita afectiune (sau cel mai ietin). Pentru ca sistemul sa fie operational, Sensiblu a investit de asemenea pentru adaptarea aplicatiei de gestiune folosite, AdFarm, produsa deTotalsoft, pentru a fi accesibila de pe echipamentele mobile. Sistemul are ca scop eliminarea cozilor la casa de marcat, situatie neplacuta pentru clienti, au spus oficialii companiei. Prin scanarea codului de bare al produelor, angajatii dotati cu palmtop vor putea sa elibereze bon de casa, vanzand direct produsele catre cumparator.
Sensiblu , care face parte din grupul farmaceutic A&D Pharma, are la ora actuala in Romania 85 de farmacii si peste 700 de angajati. Sistemul de lucru cu echipamente mobile va fi implementat in prima faza in mai bine de jumatate din aceste magazine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO