Business Hi-Tech

Site-urile prind miros

23.02.2004, 00:00 12

O companie start-up din Marea Britanie a realizat o noua tehnologie care le permite utilizatorilor de Internet sa trimita e-mailuri mirositoare sau sa viziteze site-uri parfumate.
Atat utilizatorul, cat si realizatorii site-ului trebuie insa sa cumpere tehnologia produsa de Telewest Broadband. Echipamentul functioneaza ca un odorizant de camera, dar pe principiul imprimantei. Mirosurile sunt stocate in niste "cartuse", fiind eliberate in momentul in care echipamentul primeste o anumita comanda.
Tehnologia ii va ajuta pe comercianti sa isi promoveze produsele, spune Telewest. Vanzatorii de flori vor putea sa isi faca paginile web mult mai atractive, iar utilizatorii lihniti de foame vor putea mirosi pizza inainte sa o comande online. "Aceasta tehnologie aduce si mai mult realism experientelor pe Internet", spun oficialii Telewest.
Primul echipament pus la punct de britanici contine 20 de mirosuri standard, care pot fi insa combinate pentru a produce 60 de arome. Printre cele mai apreciate au fost mirosul de cafea, paine calda sau aromele florale. Sistemul va costa insa 250 de lire sterline (peste 450 de dolari).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO