Business Hi-Tech

Sony România: Aparatele foto compacte ieftine vor fi înlocuite de smartphone-uri

Sony România: Aparatele foto compacte ieftine vor fi înlocuite de smartphone-uri

Autor: Claudiu Ilioiu

03.10.2012, 23:35 304

În vreme ce smartphone-urile câştigă tot mai mult teren, piaţa aparatelor foto entry este pusă în pericol. Camerele foto compacte ieftine vor fi înlocuite în viitorul apropiat de telefoanele inteligente, potrivit lui Lucian Rădulescu, directorul general al Sony România.

"Zona entry va fi acaparată de smarthpone-uri. Vom mai găsi aparate foto compacte ieftine de la 100 de euro în sus", a declarat pentru ZF, Rădulescu.

Totodată, şeful Sony a precizat că piaţa aparatelor foto, compacte şi DSLR (cu obiectiv interschimbabil) va creşte în acest an cu 17%, un avans mai mic decât cel înregistrat anul trecut când s-au vândut 250 de mii de unităţi.

"Piaţa va creşte în acest an atât în cantitate cât şi în valoare dar nu va depăşi avansul de 25% de anul trecut. În 2013 piaţa va creşte consistent cu 10%-15%", potrivit lui Rădulescu.

Producătorul japonez ţinteşte o cotă de piaţă de 20% în România pentru segmentul aparatelor foto. "Vrem ca 1 din 4 camere foto din România să fie Sony", a mai adăugat el.

Sony a lansat astăzi pe piaţa din România trei aparate foto noi, Alpha 99, Nex 6 şi Nex 5R, toate trei prezentate la IFA Berlin.

Compania japoneză are în România 30 angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO