Business Hi-Tech

Sony si-a dezamagit actionarii

29.04.2003, 00:00 20

Rezultatele financiare sub previziuni anuntate de Sony au dus la scaderea  valorii actiunilor sale la cel mai mic nivel din ultimii 7 ani. Pierderile totale intregistrate prin aceasta devalorizare insumeaza acum 7,54 miliarde de dolari, iar investitorii se tem ca valoarea va scadea in continuare.
 Valoarea actiunilor a fluctuat semnificativ in primele trei luni ale 2003 chiar inainte de a fi cunoscute rezultatele pe intreg anul fiscal, incheiat in martie.
"Rezultatele Sony sunt sub cele previzionate. Inc= nu ne putem da seama  cat de mult vor scadea actiunile", a declarat un analist al T&D Asset Management. Actiunile companiei au pierdut aproape 30% din valoare in ultimele zile de tranzactionare. "Oamenii cumparau actiuni Sony pentru ca este un brand foarte puternic, sperand ca aceasta companie va reusi sa faca fata cu bine recesiunii. S-a dovedit o decizie gresita", a explicat un specialist.
Sony a incheiat anul fiscal cu un profit net de aproape 1 miliard de dolari, sub previziunile de 1,51 miliarde $ anuntate anul trecut. De asemenea, compania a anuntat o pierdere totala pe primele trei luni ale 2003 de aproape 1 miliard de dolari.
Compania a declarat ca rezultatele financiare au fost afectate de cererea slaba de pe piata si situatia nesigura creata de conflictul din Irak. De asemenea, programul de restructurare prin care trece compania a costat foarte mult, conform oficialilor. Analistii considera insa ca Sony nu a lansat suficiente produse noi care sa relanseze vanzarile si deci incasarile companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO