Business Hi-Tech

Sorin Stoica si-a dat demisia de la Dasimpex

16.04.2007, 18:06 63

Sorin Stoica, fondatorul grupului de distributie de telefoane mobile si accesorii Dasimpex, vandut anul trecut fondului spaniol de investitii GED, a renuntat la functia de director general al grupului, urmand sa se implice in alte afaceri, a anuntat ieri compania, fara a preciza motivele demisiei.
Conform unor surse apropiate Dasimpex, Stoica si-a infiintat o noua firma, denumita Oregano, care va activa in domeniul consultantei de business si va avea sediul in Piatra Neamt.
Fondul de investitii GED a achizitionat la jumatatea anului trecut, prin intermediul GED Eastern Fund II, retelele Dasimpex, Lexor, Puls GSM si GSM Land, care detin peste 100 de puncte de vanzare.
Fondul de investitii detine capitalul majoritar al noului grup, printr-o investitie de 4,5 milioane de euro, prin infuzie de capital si cumparare de actiuni.
Compania a estimat anul trecut ca cifra de afaceri a celor patru retele de distributie de telefoane mobile pe care le controleaza in Romania va creste cu 15-20% anual, de la nivelul de 24 de milioane de euro inregistrat in 2005.
La data tranzactiei, grupul avea aproximativ 60 de magazine si peste 200 de angajati.
Planurile companiei prevedeau extinderea retelei de magazine la 200 de unitati, in acest an.
Sorin Stoica mai detine in prezent aproximativ 20% din actiunile grupului de companii Dasimpex, pe care le-a fondat in anul 1998, la Piatra Neamt.
Principalii jucatori de pe piata locala de retail GSM sunt Germanos (detinut de operatorul de telefonie mobila Cosmote) si compania clujeana Euro-GSM.
Fondul spaniol de investitii GED a mai investit in Romania in companiile Dragon Star Guard, in joint venture cu Prosegur, si Romanian Real Estate Partners, in joint venture cu Warburg Pincus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO