Business Hi-Tech

Unde au dispărut banii pentru start-up-uri? Finanţările pentru fimele din IT la început de drum din România au scăzut cu 42%, la 37 mil. euro, în primul semestru din acest an

Autor: Adrian Seceleanu

21.08.2023, 12:00 126

Fondatorii de start-up-uri s-au trezit la o nouă realitate în 2023: banii pare că s-au evaporat, iar investitorii stau pe cash şi refuză pe bandă rulantă propunere după propunere Şi nu este doar o percepţie - un prim raport, realizat de organizaţia Activize, arată că fondatorii nu se plâng degeaba: finanţările pentru start-up-uri din primul semestru din acest an au scăzut la o modestă sumă de 37 mil. euro.

Un raport realizat de Activize, o organizaţie care monitorizează de ani de zile tranzacţiile de finanţare a start-up-urilor de pe piaţa locală, arată că sumele care au ajuns la companiile tech la început de drum chiar au scăzut, îngheţul de care vorbesc fondatorii fiind unul real: valoarea finanţărilor pentru start-up-uri a scăzut în primul semestru din acest an cu 42%, la 37,1 mil. euro, de la 64,5 mil. euro în primul semestru din 2022, scrie Business Magazin.

„Datele arată o schimbare importantă în peisajul investiţiilor, cu investitori care adoptă o abordare mai selectivă. Suma to­ta­lă a investiţiilor a înregistrat o scădere semnificativă, rămânând totuşi o sumă care este disponibilă pentru start-up-uri promi­ţă­toare“, conform raportului Activize, sem­nat de Andreea Erdo. Cele 37 de milioane de euro au fost împărţite între 29 de tran­zacţii, conform sursei citate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO