Business Hi-Tech

Valoarea de piata a Microsoft a scazut cu 30 mld. dolari

01.05.2006, 00:00 20

Gigantul software Microsoft a inregistrat o crestere cu 16% a profitului net in trimestrul incheiat pe 31 martie, la 2,98 miliarde de dolari (2,37 miliarde de euro), echivalentul a 29 de centi pe actiune, dar tinta de profit pentru anul fiscal care va incepe la 1 iulie este sub estimarile analistilor, conform presei internationale. Veniturile companiei au crescut cu 13%, la 10,9 miliarde de dolari. Oficialii companiei estimeaza ca veniturile din anul fiscal urmator vor fi de 49,5-50,5 miliarde de dolari.

Microsoft a anuntat de asemenea o schimbare radicala a strategiei, compania urmand sa creasca investitiile in Internet si noi piete. In urma anuntului, considerat o surpriza, capitalizarea bursiera a Microsoft a scazut cu 5%, adica cu 30 mld. $ (23,88 mld. euro), scrie Finacial Times.

Oficialii Microsoft au estimat de asemenea o crestere foarte mare a costurilor pentru urmatorul an fiscal, care incepe in luna iulie, din cauza lansarii sistemului de operare Windows Vista si a costurilor mai mari in competitia cu Google si Yahoo!.

In plus, veniturile pe o actiune Microsoft pentru urmatorul an au fost estimate de catre oficialii companiei la 1,36-1,41 dolari, fata de asteptarile analistilor de 1,53 dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO