Business Hi-Tech

Viitorul se anunta roz pentru consultantii de la Plaut AG

02.08.2001, 00:00 20



Grupul de consultanta in management Plaut AG a obtinut in primele sase luni ale anului venituri de 150,5 milioane de euro, cu 13,9% mai mult decat in aceiasi perioada a anului precedent cand cifra s-a ridicat la 132,2 milioane de euro, se arata intr-un comunicat al grupului.

Veniturile pe cel de-al doilea trimestru au fost de 75,5 milioane de euro, in concordanta cu estimarile analistilor. Cifra corespunde unei cresteri a veniturilor cu 9,3% comparativ cu trimestrul al doilea din 2000.

Portofoliul de proiecte neexecutate a crescut la aproximativ 90.000 zile de consultanta, ceea ce corespunde unei perioade mai mare de 5 luni.

In al doilea trimestru al acestui an castigurile nete exceptand impozitele, dividentele si amortizarile (EBITA) s-au imbunatatit cu 1,9 milioane de euro, dupa o pierdere in primul trimestru de 0,2 milioane de euro.

Pentru imbunatatirea performantelor operationale, Plaut a continuat o serie de initiative incepute in primul trimestru care au inclus masuri de reducere a costurilor prin inchiderea unor filiale nerentabile dar nu si prin restructurarea personalului. Au mai fost luate si masuri de sporire a productivitatii.

Conducerea Plaut estimeaza ca masurile luate vor conduce la o crestere a a profitului in a doua jumatate a anului.

Grupul activeaza si in Romania, filiala de aici fiind specializata in consultanta pentru solutii SAP/R3. Plaut AG s-a clasat recent printre primele companii de consultant din lume.

In topul, care a avut la baza cresterea cifrei de afaceri in anul financiar 2000, Plaut imparte locul 9 cu Boston Consulting Group si Buck Consultants.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO