Business Internaţional

A scăpat de puşcărie deşi era condamnat la 923 de ani în spatele gratiilor

A scăpat de puşcărie deşi era condamnat la 923 de ani în spatele gratiilor

Autor: Alexandru Matei

14.02.2012, 16:45 1859

Un magnat al imobiliarelor din Dubai a fost condamnat la 923 de ani de închisoare după ce a fost acuzat de înşelarea investitorilor cu 141 de milioane de euro, dar el nu va face puşcărie pentru că a promis să plătească despăgubiri investitorilor, scrie Arabian Business.

Arestat în 2008, Abed Al Boom, directorul executiv al Al Boom Holdings, a fost condamnat în februarie 2011 la trei luni de închisoare pentru fiecare dintre cele 3.689 de capete de acuzare în care a fost găsit vinovat. El a fost eliberat în septembrie 2011 pentru a-şi pregăti apelul.

Curtea de Casaţie din Dubai a respins cazul împotriva lui Al Boom pentru că procurorii au lansat investigaţiile la două luni după emiterea unui decret de către Şeicul Mohammed bin Rashid, conducătorul Dubaiului.

Conform decretului, trebuie înfiinţată o comisie care să lichideze fondurile şi proprietăţile lui Al Boom şi să îi despăgubească pe investitori, dar conţine şi o clauză care specifică faptul că nicio pedeapsă civilă sau penală nu poate fi intentată până când toţi cei 3.689 de investitori nu vor fi despăgubiţi.

Conform procurorilor, Al Boom a cheltuit banii pe o serie de petreceri, ambarcaţiuni, maşini, numere de înmatriculare personalizate şi cadouri către fotbalişti.

"Cum poate un om care deţinea o singură maşină în 2002 să aibă 53 de maşini câţiva ani mai târziu şi să devină o persoană mondenă?", s-a întrebat procurorul Younis Al Baloushi în timpul procesului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO