Business Internaţional

Actorul Wesley Snipes va face trei ani de închisoare pentru evaziune, după ce a pierdut apelul în justiţie

Actorul Wesley Snipes va face trei ani de închisoare pentru evaziune, după ce a pierdut apelul în justiţie
18.07.2010, 12:02 65

Actorul american Wesley Snipes va suporta o pedeapsa de trei anide inchisoare dupa ce a pierdut apelul la sentinţa din anul 2008care îl condamna pentru evaziune fiscala, scrie Reuters. Potrivit autoritatilor, Wesley Snipesnu a completat declaratiile de impozit intre anii 1999 şi 2001, inincercarea de a evita plata unor impozite de 15 milioane dedolari.

Avocatii lui Wesley Snipes au pretins ca Douglas R. Rosile siEddie Ray Kahn, consilierii financiari ai clientului lor, care aufost si ei condamnati la inchisoare, l-au inselat pe actorulamerican, facandu-l sa creada ca nu exista nicio lege care sa iloblige sa plateasca acele sume de bani.

Insa Robert O'Neill, procurorul care a instrumentat cazul, adeclarat ca Wesley Snipes era clientul unei societati "specializatein metode de fraudare a serviciului de impozite pe venituri", fiindin vizorul politiei de mai multi ani.

Denzel Washington, dublu laureat cu Oscar, a expediat oscrisoare judecatorului William Terrell Hodges de la CurteaDistrictuala, cerand ca Wesley Snipes sa fie scutit de pedeapsa cuinchisoarea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO