Business Internaţional

Afacerea PRISM - cum spionează Statele Unite întreaga lume

Afacerea PRISM - cum spionează Statele Unite întreaga lume

Autor: Marius Oncu

19.06.2013, 10:20 3150

Administraţia prezidenţială americană a confirmat, în sfârşit, ceea ce în unele cercuri se suspecta deja: Statele Unite spionează întreaga lume. Niciun guvern din lume nu a mai re-uşit până în prezent să strângă informaţii la o asemenea scară. Companiile americane au dezvoltat internetul şi domină mare parte din sectorul telecomunicaţiilor, iar Agenţia Na-ţională pentru Securitate (NSA) a SUA nu putea să ignore această oportunitate uriaşă.

Cazul NSA arată cat de departe merge logica statului în privinŢa măsurilor de securitate pre-ventive. Cei care vor să prevină încălcarea legii şi actele de terorism - cu orice preţ - nu pot şti ni-ciodată suficient şi vor încerca întotdeauna să afle cât mai mult în numele securităţii. Pentru a-i ur-mări pe tipii răi, este spionată întreaga populaţie, cu metode sofisticate şi cu participarea serviciilor de informaţii, a poliţiei şi, posibil, a companiilor private.

Citiţi mai multe detalii aici

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO