Business Internaţional

Alitalia a ramas din nou fara bani

29.05.2008, 16:45 21

Compania aeriana Alitalia a anuntat ca are nevoie "foarte urgent" de capital dupa ce negocierile de fuziune cu Air France-KLM Group au esuat si compania a raportat a cincea pierdere neta consecutiva, scrie Bloomberg.
"Compania are nevoie de o injectie de capital adecvata si asteapta indicatii de la actionarul principal", a anuntat compania cu sediul la Roma, pe care guvernul italian incearca s-o vanda de peste un an.
"Nesiguranta de ordin financiar genereaza efecte negative si erodeaza credibilitatea."
Alitalia a raportat o pierdere neta pe anul trecut de 494,7 milioane de euro, comparativ cu 627 de milioane de euro in 2006, cand valoarea flotei sale a fost redusa cu 197,3 milioane de euro.
Compania a anuntat pe 14 mai ca pierderea bruta pe primul trimestru a crescut cu 41%, pana la 215 milioane de euro, pe fondul costurilor in crestere la energie generate de majorarea preturilor la petrol.
Vanzarile inregistrate in aceasta perioada au scazut cu 4,3%, pana la 954 de milioane de euro, pe fondul unui declin de 10% al traficului.
Luna trecuta, guvernul i-a acordat companiei un sprijin financiar de 300 de milioane de euro pentru ca aceasta sa nu aiba probleme de capital inainte ca primul-ministru Silvio Berlusconi sa-i gaseasca un cumparator.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO