Business Internaţional

America fierbe după ce operatorul Colonial Pipeline a fost lovit de un atac cibernetic major care l-a forţat să oprească reţeaua

America fierbe după ce operatorul Colonial Pipeline a...

Autor: Alex Ciutacu

10.05.2021, 12:40 347

Casa Albă lucrează cu operatorul reţelei de combustibil Colonial Pipeline pentru a ajuta compania să-şi revină în urma atacului cibernetic de tip ransomware care a forţat compania să oprească temporar reţeaua prin care alimenta state estice din SUA, potrivit Reuters.

Atacul cibernetic este considerat a fi unul dintre cele mai puternice atacuri de tip ransomware din istoria americanilor, iar evenimentul deschide calea către o strategie mai puternică pentru a proteja mai bine infrastructura critică de energie.

Gina Raimondo, secretarul pentru Comerţ, a declarat că rezolvarea situaţiei actuale reprezintă una dintre priorităţile administraţiei Biden, întrucât Washingtonul lucrează pentru a evita perturbări mai grave şi pentru a ajuta Colonial Pipeline să repornească reţeaua de 8.850 km care se întinde din Texas până în New Jersey.

„Toată lumea se ocupă de asta. Lucrăm alături de companie, stat şi oficiali locali pentru a asigura o revenire operaţională cât mai rapidă şi pentru a preveni eventuale perturbări”.

Colonial a anunţat ieri că principalele părţi din reţea rămân oprite momentan, însă anumite linii mai mici sunt operaţionale în acest moment.

Nici compania, nici secretarul pentru Comerţ nu au specificat când va redeveni operaţională reţeaua.

Colonial Pipeline transportă zilnic circa 2,5 milioane de barili de benzină şi alţi combustibili către consumatorii din zona de centru şi sud-est a ţării.

Reţeaua extindă a companiei deserveşte mai multe aeroporturi majore din SUA, precum Hartsfield Jackson Airport din Atlanta – considerat cel mai aglomerat aeroport din punct de vedere al traficului de pasageri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO