Business Internaţional

American arestat pentru că a furat 70.000 de dolari din propriul cont bancar

American arestat pentru că a furat 70.000 de dolari din propriul cont bancar

Foto: Politia Bensalem, Philadelphia

Autor: Radu Racu

24.05.2012, 16:30 13951

Un tânăr a fost arestat în oraşul american Philadelphia după ce a cheltuit suma suma de aproape 70.000 de dolari cu care s-a trezit în cont din cauza unei greşeli a băncii la care avea cardul, scrie Business Insider.

Joseph Bucci, 22 de ani, client al băncii americane Wells Fargo, a descoperit un depozit misterios făcut în contul său, în sumă de 69.300 de dolari. Legea americană obligă clienţii băncilor să declare orice sumă "străină" din cont, însă Bucci nu a anunţat creditorul, lansându-se în schimb într-o veritabilă cursă de cumpărături.

Înainte să fie prins de poliţşti, americanul şi-a cumpărat o maşină, mobilă nouă, haine şi bilete de avion. În momentul arestării, în contul lui Bucci mai erau 2.000 de dolari.

Un caz similar a avut loc în India, unde un profesor s-a trezit peste noapte cu aproape 10 miliarde de dolari în cont, însă neregula a fost raportată imediat la bancă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO