Business Internaţional

Apple îşi închide toate magazinele dinafara Chinei până pe 27 martie

Apple îşi închide toate magazinele dinafara Chinei...

Autor: Mihai Gongoroi

14.03.2020, 11:29 69

Apple îşi va închide temporar toate magazinele din afara Chinei până pe 27 martie, iar toţi angajaţii săi vor lucra de la distanţă într-un efort de a reduce răspândirea noului coronavirus, a anunţat sâmbătă directorul companiei, Tim Cook, transmite Bloomberg.

Într-o scrisoare postată pe site-ul companiei, CEO-ul Apple a spus că „cel mai eficient mod de a reduce riscul de transmitere a virusului este reducerea densităţii şi maximizarea distanţării sociale”.

Apple are 460 de magazine în toată lumea exceptându-le pe cele din China, din care 270 doar în Statele Unite. Compania va continua să-şi plătească normal angajaţii din magazinele închise.

Cook a mai anunţat într-un tweet că Apple va dona 15 milioane de dolari pentru lupta împotriva COVID-19.

În ceea ce priveşte angajaţii care au o activitate care necesită prezenţa la faţa locului, trebuie să îşi maximizeze spaţiul personal. Tim Cook şi-a încheiat postarea mulţumind „primilor eroi respondenţi, medici, asistente, cercetători, experţi în sănătate publică şi funcţionari publici” care fac eforturi mari în lupta împotriva pandemiei.

Compania tehnologică din SUA, Apple, a fost afectată de închiderea fabricilor din Asia, principala sa sursă de aprovizionare fiind China. De asemenea, compania a dezvăluit public problemele financiare produse de coronavirus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO