Business Internaţional

Austria activează Nivelul 6, cel mai înalt nivel de pericol de călătorie: Toţi cetăţenii din Marea Britanie, Rusia, Ucraina şi Olanda să se întoarcă acasă

Austria activează Nivelul 6, cel mai înalt nivel de...

Autor: Alex Ciutacu

16.03.2020, 00:02 83367

Austria şi-a chemat toţi cetăţenii plecaţi în Marea Britanie, Rusia, Ucraina şi Olanda să se întoarcă acasă pe fondul temerilor legate de răspândirea pandemiei de coronavirus, potrivit FT.

Viena a anunţat că va opri toate conexiunile aeriene către aceste patru ţări duminică.

Un mesaj scurt a fost trimis automat de către ministerul de Externe al Austriei către toţi cetăţenii înregistraţi care au plecat în aceste ţări:

„Avertisment de călătorie (Nivel 6) pentru Marea Britanie, Olanda, Rusia şi Ucraina. Călătorii sunt sfătuiţi să se întoarcă în Austria! Departamentul Vostru de Stat”, arată mesajul.

Nivelul 6 este cel mai înalt nivel pe sistemul de clasificare al pericolelor de călătorie pentru cetăţenii plecaţi peste hotare.

Austria a luat această măsură în contextul în care aceste patru ţări au adoptat o abordare mai relaxată în privinţa virusului.

Marea Britaniea ieşit în evidenţă cu faptul că nu a impus prea multe restricţii asupra vieţii publice.

În schimb, Austria a impus mai multe măsuri stricte şi a închis mai multe spaţii publice.

Toate restaurantele, barurile, cafenelele şi  majoritatea magazinelor neesenţiale s-au închis duminică.

Până acum, Austria are 860 de cazuri confirmate. Guvernul a chemat 25.000 de poliţişti din concediu şi a pus o parte din forţele statului în aşteptare pentru a gestiona situaţia.  

Citiţi ZF e-paper 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO