Business Internaţional

Barack Obama: Exploziile din Boston sunt de natură "teroristă". Autorii vor fi pedepsiţi

Barack Obama: Exploziile din Boston sunt de natură...

Autor: Mihai Draghici

16.04.2013, 19:13 95

Exploziile care au avut loc la maratonul din Boston sunt de natură "teroristă", a declarat preşedintele SUA, Barack Obama, insistând că autorii vor fi aduşi în faţa justiţiei.

"FBI tratează exploziile din Boston ca fiind atacuri teroriste; încă nu ştim dacă este vorba de o organizaţie teroristă internaţională, dacă este vreo grupare de pe plan intern sau a fost un individ", a precizat Obama.

"Vom continua investigaţiile şi vom afla cine a făcut acest lucru şi care este motivul; autorii vor fi aduşi în faţa justiţiei", a subliniat Obama.

"Este vorba de un act odios şi laş. Autorităţile nu ştiu dacă autorii sunt o organizaţie, un individ sau indivizi. Nu ştim care sunt motivele. Restul sunt speculaţii", a reiterat preşedintele SUA.

Preşedintele a ordonat coborârea în bernă a steagurilor de la Casa Albă şi de pe alte instituţii guvernamentale. "Coborârea în bernă este un semn de respect pentru victimele acestor acte tragice comise pe 15 aprilie 2013", a insistat preşedintele.

Bilanţul exploziilor produse luni la maratonul din Boston este de trei morţi şi 176 de răniţi, dintre care 17 sunt în stare critică. Biroul Federal de Investigaţii a anunţat marţi că nu dispune de informaţii privind eventuale ameninţări proferate înaintea maratonului din Boston.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels