Business Internaţional

Barack Obama îndeamnă toate statele NATO să aloce apărării 2% din PIB

Barack Obama îndeamnă toate statele NATO să aloce...

Autor: Mediafax

15.11.2016, 20:10 1087

Într-o conferinţă de presă organizată în Grecia alături de premierul Alexis Tsipras, Barack Obama a declarat că au discutat despre "provocările actuale cu care se confruntă Alianţa Nord-Atlantică".

"Vreau să profit de ocazie pentru a lăuda Grecia, întrucât este unul dintre cele cinci state NATO care alocă apărării 2% din PIB, un obiectiv pe care l-am stabilit dar care nu este întrunit de toată lumea", a adăugat Obama, citat de site-ul Politico.com.

"Grecia a reuşit acest lucru într-o perioadă economică dificilă. Dacă Grecia poate îndeplini acest angajament asumat în cadrul NATO, toţi aliaţii din NATO pot face acest lucru", a insistat Barack Obama.

Preşedintele-ales al SUA, Donald Trump, a sugerat în campania electorală că ar putea să nu menţină angajamentele de apărare colectivă în cadrul Alianţei Nord-Atlantice dacă ţările membre nu vor avea contribuţii financiare proporţionale.

Guvernul României a alocat, în bugetul pe anul 2016, 1,5% din PIB cheltuielilor pentru apărare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO