Business Internaţional

BCE are deficiente de comunicare, admite economistul sef

30.06.2000, 00:00 29



Banca Centrala Europeana are unele "deficiente de comunicare", dar solicitarile legate de exactitatea informatiilor referitoare la anumite evenimente - care prin natura lor nu pot fi supuse acestor cerinte- sunt nerationale, a spus ieri Otmar Issing, economistul sef al Bancii Centrale Europene (BCE).

Afirmatia sa a castigat un anumit sprijin in mediile financiare, insa nu din partea celor care il acuza de abordare nepotrivita a politicii bancii.

Ca raspuns la criticile referitoare la lipsa de claritate in exprimarea scopurilor bancii precum si a previziunilor legate de nivelul inflatiei, Issing a emis, la inceputul acestei saptamani, o declaratie prin care explica abordarea flexibila a BCE fata de pietele financiare incerte.

Declaratia cuprinde de asemenea si recomandarea ca cei care supravegheaza activitatea BCE sa se obisnuiasca cu stilul BCE. Issing a admis ca banca sufera de pe urma unei "deficiente de comunicare". El a acuzat presa si analistii bancari de superficialitate in preluarea informatiilor.

"Un mesaj sau o explicatie legata de politica bancii centrale depinde atat de abilitatea acesteia de a comunica cat si de abilitatea si vointa audientei de a intelege", a declarat Issing, cu ocazia unei conferinte de presa in Frankfurt.

Observatorii activitatii BCE considera ca reactia lui Issing la criticile primite mascheaza, de fapt, o slabiciune de strategie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO