Business Internaţional

Bitcoinul depăşeşte 62.000 de dolari şi se apropie de un nou maxim istoric. Astăzi, începe să se tranzacţioneze oficial primul ETF futures cu expunere pe crypto din SUA

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Autor: Eduard Ivanovici

19.10.2021, 11:17 1918

Primul ETF (exchange traded fund – fond tranzacţionat la bursă) futures cu expunere pe Bitcoin va începe să fie tranzacţionat astăzi la Bursa din New York, lansarea marcând o nouă piatră de hotar pentru industria criptomonedelor, notează Business Insider.

ETF-ul ProShares Bitcoin Strategy se va tranzacţiona sub simbolul „BITO” şi va acoperi în mare parte contracte futures pe Bitcoin, neinvestind direct în moneda digitală.

Compania ProShares spune că BITO poate fi vândut şi cumpărat într-un mod similar cu acţiunile şi nu le va cere investitorilor să îşi deschidă un cont la un exchange cu expunere pe monede virtuale sau să deţină un portofel electronic.

Preţul unui Bitcoin s-a apreciat cu 0,5% în ultimele 24 de ore şi a ajuns la 62.316 dolari, conform datelor colectate de CoinDesk. În acelaşi interval de timp au fost tranzacţionaţi 2,32 miliarde de dolari în Bitcoin. Maximul atins de criptomonedă la jumătatea lunii aprilie a fost de 64.888 dolari.

„Credem că o mulţime de investitori au aşteptat cu nerăbdare lansarea ETF-ului Bitcoin”, spune CEO-ul ProShares Michael Sapir, adăugând că firma pe care o conduce va fi prima care va aduce în piaţa din New York un ETF futures pe Bitcoin.

Mişcarea vine după ce valoarea de piaţă a criptomonedei a depăşit 1.000 de miliarde de dolari, ajutând sectorul crypto să întreacă pragul de 2.000 de miliarde de dolari.

În prezent, zeci de companii aşteaptă ca Securities and Exchange Commission (SEC – instituţia care reglementează piaţa americană de capital) să aprobe un ETF care să investească direct în Bitcoin.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO