Business Internaţional

BMW vrea să investească circa 1 miliard de dolari pentru a construi o nouă fabrică în Mexic

BMW vrea să investească circa 1 miliard de dolari...

Autor: Marius Oncu

02.07.2014, 13:49 253

Uzina, a doua a BMW în America de Nord, va fi construită în San Luis Potosi, la 400 de kilometri nord-vest de Mexico City, şi va angaja 1.500 de oameni.

Compania va anunţa detalii despre această decizie joi, a declarat un purtător de cuvânt, refuzând să comenteze asupra planurilor privind investiţia.

Principalii rivali ai BMW pe piaţa maşinilor de lux, Mercedes-Benz şi Audi, au anunţat deja planuri să construiască fabrici în Mexic, unde costurile de producţie sunt cu circa 20% mai mici decât în SUA.

"BMW nu-şi permite să concureze cu Mercedes şi Audi având un dezavantaj al costurilor cu forţa de muncă. Companiile germane îşi asumă, însă, riscuri semnificative într-o ţară care are puţină istorie în producţia de maşini de lux", a declarat Erik Gordon, profesor la Ross School of Business a Universităţii din Michigan.

BMW, Audi şi Mercedes se extind pentru a acoperi cererea record pentru maşini scumpe la nivel global.

Vânzările sub brand BMW în Statele Unite au crescut în prima jumătate a acestui an cu 12%, la 157.382 unităţi. Livrările Mercedes au avansat 6,8%, la 151.624 maşini, iar cele ale Audi cu 14%, la 74.277 maşini.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO