Business Internaţional

Bursa de 400 de miliarde de dolari a Arabiei Saudite caută o bancă pentru a o ajuta cu listarea

Bursa de 400 de miliarde de dolari a Arabiei Saudite...

Autor: Indira Crasnea

24.03.2016, 10:07 86

Băncile au termen limită până la sfârşitul acestei luni să răspundă propunerii şi să îşi depună "candidatura". Tadawul, cea mai mare brusă din lumea arabă, a anunţat în decembrie că vrea să se listeze în 2018.

Arabia Saudită plănuieşte vânzarea chiar în condiţiile în care 2015 a fost cel mai prost an pentru acţiunile saudite din ultimii şapte ani. Încrederea investitorilor a fost lovită puternic de scăderea preţului petrolului, principala sursă de venit a ţării, în timp ce o încetinire a creşterii economice forţează guvernul să reducă din cheltuieli şi din subvenţiile acordate companiilor.

Arabia Saudită ia de asemenea în calcul listarea gigantului petrolier Saudi Arabian Oil, ca parte dintr-un pachet mai amplu de reforme.

Bursa din Arabia Saudită, deţinută de Fondul Public de Investiţii, a scăzut cu aproximativ 30% în ultimul an şi are o capitalizare de piaţă de 400 de miliarde de dolari.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels