Business Internaţional

Bursa de la New York a închis marţi în scădere, după anunţul privind reducerea ratingului Irlandei

Autor: Vlad Popescu - Mediafax

13.07.2011, 10:13 153

Bursa de la New York a închis marţi în scădere pentru cea de-atreia şedinţă consecutiv, din cauza temerilor privind crizadatoriilor de stat din zona euro şi debutului nesatisfăcător alsezonului rezultatelor financiare pe trimestrul al doilea dinsectorul tehnologiei, transmite Reuters.

Spre sfârşitul şedinţei, Moody's a anunţat reducerea ratinguluiIrlandei cu o treaptă, la "Ba1", în categoria "junk", decizie cares-a transformat imediat într-un val de vânzări de acţiuni.

Piaţa a urcat uşor, pentru scurt timp, după publicareastenogramelor din cea mai recentă reuniune a consiliului depolitică monetară al Federal Reserve, sugerează că oficialii bănciicentrale americane iau în calcul o nouă rundă de măsuri destimulare a lichidităţii. Creşterea a fost însă timidă şi de scurtădurată, veştile bune fiind eclipsate de temerile privind situaţiadin Europa.

Înainte de decizia Moody's, miniştrii Finanţelor din zona euroau admis pentru prima dată marţi că ar putea fi nevoie ca Grecia săintre în default (incapacitate de plată) pentru a-şi reduce dindatorii. Analiştii şi investitorii consideră că, într-un astfel descenariu, criza ar putea cuprinde rapid economii mai mari de laperiferia zonei euro, precum Spania şi Italia.

În acest context, indicele Dow Jones Industrial Average a închisîn scădere cu 0,47%, iar Standard & Poor's (S&P) 500 apierdut 0,44%, în timp ce piaţa Nasdaq s-a retras cu 0,74%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO