Business Internaţional

Bursele europene, la a patra luna consecutiva de scadere

03.03.2008, 16:31 13

Bursele europene au continuat declinul saptamana trecuta, pe fondul ingrijorarii investitorilor fata de incetinirea cresterii economice din regiune, scrie Bloomberg. Bursele au incheiat saptamana trecuta cea de-a patra luna consecutiva de scadere.
Indicele bursier Dow Jones Stoxx 600, de referinta pentru Europa, a inregistrat o scadere de 0,3%, atingand nivelul de 318,95 puncte. De la inceputul anului, indicele bursier a scazut cu 13%, scaderea fiind alimentata de ingrijorarile aparute din cauza prabusirii pietei ipotecare subprime din Statele Unite si a incetinirii cresterii economice.
Indicele german DAX a scazut cu 0,9%, indicele francez CAC 40 a inregistrat o depreciere de 0,7%, in timp ce indicele britanic FTSE 100 a pierdut 0,1 procente.
Atat indicele Stoxx 50, cat si indicele Euro Stoxx 50 au inregistrat o scadere de 0,3%.
Compania britanica Rentokil a inregistrat cea mai mare scadere bursiera din martie 2000 si pana in prezent, de peste 21%. Bayer, cea mai mare companie farmaceutica din Germania, a scazut cu 3,1%, oficialii companiei anuntand ca profitul pentru cel de-al patrulea trimestru a fost mai mic cu 78%, atingand nivelul de 67 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO