Business Internaţional

Business MAGAZIN. Cine este John Donahue, „arhitectul” unei bijuterii imobiliare, care a spart toate recordurile pe piaţa de peste Ocean. A servit în Forţele Aeriene ale SUA, a făcut celebre fondurile de investiţii în ţară, iar în 1980, a decis să investească un milion de dolari într-o insulă pustie, peste care acum tronează cea mai scumpă casă din America

Business MAGAZIN. Cine este John Donahue,...

Autor: Iulian Tenchiu

10.02.2024, 12:32 225

John F. Donahue este numele unui afacerist american poate mai puţin cunoscut în prezent, dar în spatele căruia stă o poveste impresiontantă şi o moştenire istorică. Înainte să intre în afaceri, acesta a servit în Forţele Aeriene ale SUA, după război a ajutat la popularizarea fondurilor de investiţii în ţară, iar acum de numele său se leagă cea mai scumpă proprietate care a fost vreodată scoasă la vânzare pe piaţa imobiliară din America, fiind estimată la nu mai puţin de 295 milioane de dolari, scrie The Wall Street Journal.

Născut la 28 iulie 1924, în Pittsburgh, Donahue a absolvit Academia Militară a SUA de la West Point, New York, în 1946. Acesta a servit în Corpul Aerian al armatei SUA, care avea să se transforme mai târziu în Forţele Aeriene. După război, americanul a intrat în lumea fondurilor de investiţii, şi a contribuit la popularizarea acestora.

Americanul a început să îşi construiască imperiul după 1950, atunci când a fondat Federated Investors, alături de doi foşti colegi de liceu. Businessul său s-a lansat la bursă în 1998, astăzi ajungând să valoreze 2,6 miliarde de dolari. Compania de investiţii gestionează în prezent active de 360 de miliarde de dolari de la investitori din SUA, Canada, America Latină, Marea Britanie, Irlanda, Germania şi Asia.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO