Business Internaţional

Care este produsul cu cele mai multe calorii din meniul McDonald's

Care este produsul din meniul McDonald's cu cele mai multe calorii

Autor: Radu Racu

14.09.2012, 14:54 3882

Reţeaua de restaurante McDonald's a început să publice în SUA lista de calorii din meniul propriu, însă produsul cel mai consistent nu este - aşa cum probabil se aşteptau cei mai mulţi - un hamburger, scrie Wall Street Journal.

Cel mai mare hamburger servit la McDonald's - Big Mac - conţine 550 de calorii, cu circa 200 de calorii mai mult decât un burger normal. Un Double Cheeseburger conţine 440 de calorii, în timp ce o salată cu pui Southwest Crispy Chicken conţine 450 de calorii.

"Bomba calorică" de la McDonald's nu este însă un hamburger, ci meniul de mic dejun Big Breakfast, care numără nu mai puţin de 1.150 de calorii, mai bine de jumătate din doza zilnică recomandată pentru un adult. Conform WSJ, acest item este cel mai puternic caloric din meniul McDonald's. Big Breakfast este format din omletă sau sandviş de pui, brioşe fierbinţi, un biscuite mare şi un suc de mango şi ananas.

McDonald's este prima reţea de restaurante fast-food din SUA care publică la nivel naţional lista caloriilor din meniu.

Americanii se alimentează în prezent mai bine de o treime din caloriile dintr-o zi de la restaurante, în timp ce în 1970 ponderea era de sub 25%, conform datelor Departamentului american al Agriculturii.

Legea americană prevede ca fiecare reţea de alimentaţie publică ce numără mai mult de 20 de restaurante să facă publică lista de calorii ale produselor din meniu. Actul normativ îşi va produce efectele până la finalul anului viitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO