Business Internaţional

Carlo Cottarelli, fost oficial al FMI, este numit premier interimar al Italiei cu misiunea de a face ordine în politica internă a ţării

Carlo Cottarelli, fost oficial al FMI, este numit premier...

Autor: Alex Ciutacu

28.05.2018, 15:31 289

Preşedintele Italiei l-a numit pe fostul oficial al Fondului Monetar Internaţional, Carlo Cottarelli, drept premier interimar, însărcinându-l cu misiunea de a forma un nou guvern şi de a aduce ordine în politica internă, potrivit CNBC.

A treia cea mai mare economie a zonei euro a încercat să-şi formeze un nou guvern încă de la alegerile neconcluzive din luna martie, iar neînţelegerile dintre partide au culminat cu disputa din weekend cu privire la alegerea pentru Ministerul Economiei.

Cottarelli a transmis astăzi că va forma un guvern „foarte repede” pentru a fi pregătit pentur următoarele alegeri, care ar trebui ţinute în toamna anului acesta sau la începutul anului viitor.

„Mă voi prezenta în faţa parlamentului cu un program care – dacă va obţine sprijinul parlamentului – va include aprobarea pentru bugetul din 2019. Atunci parlamentul ar fi dizolvat prin alegerile de la începutul anului viitor”, a spus Cottarelli la scurt timp după ce numirea lui a fost făcută publică.

„În absenţa încrederii (n.r: din partea parlamentului), guvernul va demisiona imediat, iar principala lui funcţie va fi gestionarea afacerilor interne până la următoarele alegeri din luna august”, a adăugat Cottarelli.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels