Business Internaţional

Câţi oameni s-au vaccinat până acum împotriva Covid-19: Peste 1,8 milioane de persoane au fost vaccinate în Marea Britanie, SUA, Canada, Rusia şi China

Câţi oameni s-au vaccinat până acum împotriva...

Autor: Alex Ciutacu

21.12.2020, 16:44 1480

Primele doze de vaccin împotriva Covid-19 au fost administrate deja unui total de peste 1,8 milioane de oameni din cinci ţări, în ceea ce se conturează a fi cea mai ambiţioasă campanie de vacinare din istorie, conform datelor agregate de Bloomberg.

Marea Britanie, prima ţară care a autorizat vaccinul Pfizer-BioNTech, a vaccinat deja circa 350.000 de oameni la data de 19 decembrie.

În acelaşi timp, în SUA au fost vaccinate peste 556.000 de persoane la data de 20 decembrie.

Canada este a treia pe lista ţărilor care au autorizat serul dezvoltat de Pfizer şi BioNTech – un vaccin care ar trebui să primească autorizare de urgenţă şi în Uniunea Europeană în zilele următoare. Astfel, în Canada au fost vaccinate peste 6.100 de persoane până la data de 18 decembrie.

Celelalte două ţări care au campania în curs de derulare au început vaccinarea mai devreme. China şi Rusia au autorizat propriile lor vaccinuri în iulie, respectiv august, înainte de a aştepta să finalizeze testele clinice.

Astfel, China susţine că au fost vaccinate deja 650.000 de persoane împotriva Covid-19, până la data de 19 decembrie, în timp ce Rusia susţine că au fost vaccinate 320.000 de persoane, până la data de 15 decembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO