Business Internaţional

Ce efecte are COVID-19 asupra organismului. Cum sunt afectaţi plămânii de noul Coronavirus

Ce efecte are COVID-19 asupra organismului. Cum sunt...

Autor: Business Magazin

14.03.2020, 09:27 1487

Pe măsură ce tot mai multe cazuri de infectare cu coronavirus apar în toată lumea, starea de confuzie vizavi de efectele pe care COVID-19 le are asupra organismului persistă, notează cei de la New York Times.

Simptomele, care includ febră, tuse şi probleme respiratorii, pot indica mai multe afecţiuni, de la gripă la o simplă răceală.

Criza COVID-19 LIVE TEXT: Sâmbătă, 14 martie, a 18-a zi de coronavirus în România. Ce se întâmplă în ţară şi în străinătate, actualizare la minut  

Virusul se transmite prin picături transmise în aer în urma tusei sau a strănutului şi pătrunde în corpul uman prin cavitatea nazală, prin gură sau prin ochi. Aceste particule circulă apoi şi se atasează de anumiţi receptori de pe celulele aflate de-a lungul gâtului.

Particulele de coronovaris încep apoi să "deturneze" metabolismul celulei, reducând în mod substanţial activitatea uzuală a acesteia şi transformând-o, în schimb, într-un factor de multiplicare, potrivit spuselor doctorului William Schaffner, specialist în boli infecţioase de la de Centrul Medical Universitar Nashville, din Tennessee.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO