Business Internaţional

Ce fac guvernele pentru operatori: Suedia şi Danemarca oferă linii de creditare garantate pentru compania aeriană SAS

Ce fac guvernele pentru operatori: Suedia şi Danemarca...

Autor: Alex Ciutacu

17.03.2020, 19:56 94

Suedia şi Danemarca au anunţat că oferă 300 milioane dolari sub forma unui credit garantat către compania aeriană SAS, în timp ce Stockholm-ul oferă încă 350 milioane de dolari altor operatori în încercarea de a ajuta sectorul să nu intre în faliment din cauza coronavirusului, potrivit FT.

Ambele guverne, acţionari majoritari ai SAS, au anunţat astăzi că vor contribui cu câte 150 milioane dolari la această linie de credit acordată SAS.

Partea Suediei provine dintr-un pachet de aproape 500 miliarde dolari menit să salveze altfel de companii aeriene care au sediul central în Suedia, precum operatori de ambulanţă care circulă pe cale aeriană sau operatori de elicoptere.

„SAS este de importanţă majoră atât pentru Scandinavia, cât şi pentru Danemarca”, a anunţat Nicolai Wammen, ministrul de Finanţe din Danemarca.

El a mai spus că aceasta a fost doar „un prim pas” şi că ambele ţări vor face „orice este necesar” pentru a supravieţui crizei coronairus – pe care directorii din sector au numit-o cea mai gravă din istoria aviaţiei.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO