Business Internaţional

Cea mai mare clădire din lume ar putea fi construită în Irak. Va avea 1.150 de metri. Galerie FOTO

Cea mai mare clădire din lume ar putea fi construită...

Autor: Alexandra Marcu

06.12.2015, 11:45 3609

Cea mai înaltă clădire din lume, cunoscută sub numele "The Bride" ar putea fi construită în Irak, scrie Business Insider. Proiectul acesteia a fost propus de AMBS Architects. Complexul va fi ridicat pe o suprafaţă de 1.5 milioane de kilometri pătraţi în Basra Province şi conţine patru turnuri, cu un total de 604 etaje.

Elementele care compun noua construcţie fac parte din ceea ce arhitecţii numesc a fi un”oraş vertical”. În vârful celui mai înalt turn va fi amplasată o antenă de 57 metri şi în acest fel va avea o înălţime de peste 1.150 de metri. Acest lucru va face ca respectiva construcţie să fie mai înaltă decât cele mai înalte două clădiri din lume, Burj Khalifa din Dubai care are 830 de metri şi viitoarea clădire din Arabia Saudită, Turnul Kingdom, care va avea o mie de metri înălţime atunci când va fi terminată. "The Bride" va fi acoperită cu  un văl care va cădea de-a lungul clădirii pentru a ţine umbră etajelor inferioare. Complexul va include hoteluri, magazine, parcuri, grădini şi chiar o cale ferată proprie. Planul este ca următoarea clădire cea mai înaltă din lume să producă atâta energie cât are nevoie pentru a consuma.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO